Το site που επιμελείται ο Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας Αμφιάλης Κερατσινίου: https://agiavarvaramfialis.grΚυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

ο επίσκοπος Απολλωνίας Αλβανίας κ. Νικόλαος

Πριν από αρκετά χρόνια ένας νεαρός Αλβανός ήλθε στην Ελλάδα, μαζί με χιλιάδες συμπατριώτες του, να βρει δουλειά. Κατέληξε στη Βάλτα, ένα χωριό των Γαργαλιάνων Μεσσηνίας και εκεί γνώρισε τον Γεώργιο Γρηγορόπουλο, συνταξιούχο γραμματέα Εισαγγελίας Εφετών και φλογερό εργάτη του Ευαγγελίου, ο οποίος τον δέχθηκε, τον περιέθαλψε, τον έμαθε ελληνικά, τον κατήχησε στη χριστιανική πίστη και τον βάφτισε.

Στην κηδεία του Γεωργίου Γρηγορόπουλου στις 19/10/2009, μαζί με τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο που εχοροστάτησε, έλαβε μέρος στην Εξόδιο Ακολουθία και ένας άλλος επίσκοπος που έψαλε αλβανικά, διάβασε το Ευαγγέλιο στα αλβανικά, μίλησε ελληνικά για τον ευεργέτη του και μας συγκίνησε με την απλότητα και την ταπεινότητά του. Ηταν ο πρώην νεαρός Αλβανός που είχε έλθει να ζητήσει δουλειά στην Ελλάδα και που τώρα, με τη βοήθεια του Γ. Γρηγορόπουλου, έχει γίνει ο επίσκοπος Απολλωνίας Αλβανίας κ. Νικόλαος, βοηθός επίσκοπος του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας. «Αύτη η αλλοίωσις της δεξιάς του Υψίστου».

Ευαγγελος Ανδριανος - Επίτιμος Αρεοπαγίτης Καστόρειον Λακωνίας

http://www.ekathimerini.gr/4Dcgi/4Dcgi/_w_articles_civ_13_30/10/2009_335254

Στο παραπάνω δημοσίευμα της Καθημερινής, έγινε αναφορά στο κήρυγμα του Αγίου Νικολάου, 2009